Telefoon Telefoon

Aardbevingsbestendige woontoren ‘De Beukenhorst’ in Groningen officieel geopend

13 januari 2020

Donderdag 9 januari is de ovale woontoren “De Beukenhorst” officieel geopend. Wethouder Roeland van der Schaaf van gemeente Groningen verzorgde samen met directeur-bestuurder Auke de Vries van Patrimonium de openingshandeling waarbij de nieuwe naam werd onthuld. In opdracht van Christelijke Woningstichting Patrimonium heeft ITBB tezamen met Bouwgroep Dijkstra Draisma de woontoren gebouwd.

Ontwerp en duurzaamheid
De woontoren is ontworpen door Oving Architekten en is aangesloten op het Groninger warmtenet van WarmteStad waarmee de appartementen worden verwarmd en van warm water worden voorzien. Dit betekent dat de woningen geen gasaansluiting hebben en de bewoners elektrisch koken.

De Beukenhorst
In de nieuwe aardbevingsbestendige woontoren van Patrimonium zijn in totaal zestig sociale seniorenappartementen gerealiseerd; veertig appartementen zijn toegewezen door Patrimonium zelf, de overige twintig zijn toegewezen door ZINN aan mensen met een zorgindicatie. De bewoners van de woontoren kunnen gebruik maken van de faciliteiten van naast gelegen woonzorgcentrum “De Es” van ZINN welke eveneens is gerealiseerd door ITBB.

 

ITBB bv is onderdeel van ITBB Group. ITBB bv (elektrotechniek en klimaattechniek) is gespecialiseerd in het ontwerp, realisatie en beheer van alle (en innovatieve) gebouwgebonden installaties.  Samenwerken aan succes! U kunt bij ons terecht van idee en ontwerp tot en met de realisatie evenals meerjarig onderhoud en beheer. Onze specialisten werken vanuit diverse businessunits in de sectoren; zorg-, woningbouw-, utiliteit- en industrie (papier, lichte chemie, zuivel en food) Of het nu gaat om renovatie, optimalisatie, uitbreiding, nieuwbouw of  service en beheer ITBB is uw partner. Tevens heeft onze organisatie een gespecialiseerd team dat dagelijks PV zonnesystemen op daken en/of als PV-zonneweide installaties levert, installeert en beheert.