Telefoon Telefoon
Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Duurzaamheid

ITBB neemt haar verantwoordelijkheid door de thema’s duurzaamheid en energiereductie optimaal te integreren binnen haar adviezen en oplossingen. ITBB wil daarmee een bijdrage leveren om samen met opdrachtgevers verantwoordelijkheden te nemen die juist nu van belang zijn.

De juiste balans
Het ‘groene denken’ wordt steeds belangrijker bij het creëren van oplossingen voor bouwprocessen. Duurzaamheid is een feit. Maar wat betekent dit in de praktijk? Waar vinden we de balans tussen visie en realiteit, tussen ambitie en haalbaarheid? ITBB Group is zich bewust van deze verantwoordelijkheid en zoekt naar evenwicht om duurzaamheid als doelstelling te realiseren in relatie tot mens en milieu, maar ook ten aanzien van functionaliteit en betaalbaarheid. Groen is onze ambitie, het zoeken naar de juiste balans is het doel.

Het duurzame dna van ITBBshutterstock_59760784 edit
Duurzaamheid is een vast bestanddeel in het ITBB-concept. Of het nu om een vrije aanvraag gaat of om een opdracht waarin met gedetailleerde bestekken wordt gewerkt, de ontwerpers, adviseurs en werkvoorbereiders van ITBB kijken altijd of in een project binnen het gestelde budget voor de slimste, efficiëntste en milieuvriendelijkste installatie is gekozen. Van offerte en ontwerp tot oplevering en aftersales, duurzaamheid is voor ITBB het uitgangspunt in alle stappen van het proces.

Kennis van zaken
Een onderwerp dat zo hot is als duurzaamheid, kan verleiden tot het bouwen van luchtkastelen. Maar juist omdat duurzaamheid voor ITBB geen hype is, maar al jaren een vast gegeven in de bedrijfsvoering, staan we altijd met beide benen op de grond. Kennis van zaken en bewezen techniek is en blijft de kern van kwaliteit. De grootste winst voor duurzaamheid zit in een goede aftersales. Wij volgen elke installatie die wij aanleggen minimaal een jaar na oplevering. We willen alles weten en leggen alles vast om daar voor een volgend project weer uit te leren. Wij blijven nieuwsgierig en ontwikkelen ons met elke opdracht. Met de kennis die we zo hebben opgebouwd, onderscheiden we ons echt op het gebied van duurzaamheid.

“Het klinkt misschien als een cliché, maar het is onaanvaardbaar dat we de aarde uitputten en te weinig oog hebben voor de blijvende schade die we aanrichten. Terwijl alle seinen op donkerrood staan. Daar hoef je echt geen milieuactivist of visionair voor te zijn.”Jelle Boorsma, algemeen directeur ITBB Group bv