Telefoon Telefoon

Benieuwd hoe het is om in een Nul op de meter huis te gaan wonen?

28 juli 2017

ITBB heeft de innovatieve elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie geïnstalleerd in deze 40 stuks mooie en duurzame ZON woningen.

ZON Wonen ll is het vervolg op het succes van het project ZON Wonen l. Het ontwerp is grotendeels hetzelfde gebleven en bestaat uit een ruim huis met kwaliteit. De woningen zijn ongeveer 130m² groot, verdeeld over 2 woonlagen en een zolder. Het mooie aan ZON Wonen ll is dat  alle woningen Nul op de Meter zijn.

Dat betekent dat de bewoners geen energierekeningen meer zullen hebben. De woningen hebben geen gasaansluiting, het huis wordt verwarmd met een warmtepomp die werkt op elektriciteit. Per woning is berekend hoeveel zonnepanelen er op het dak kwamen. Hierbij is niet alleen gekeken naar de stand van de zon ten opzichte van het huis, maar is er ook rekening gehouden met de bestaande bomen die rond de wijk staan. Zo kan het dus gebeuren dat het ene huis 28 panelen heeft gekregen en een ander huis 40. Zonnepanelen op het dak wekken 7000 kWh per huis op. Men staat 10 jaar garant dat er minimaal 2700kWh over blijft voor huishoudelijk verbruik zoals koelkast en de tv.

Bekijk hier hoe de nieuwe bewoners Bonnie en Jan-Hein hun ervaringen delen;