Telefoon Telefoon

Circulaire verbouwing deel gemeentehuis Leeuwarden van start

18 september 2023

Gemeente Leeuwarden is op 6 september gestart met de (interne) verbouwing van een deel van het gemeentehuis. Een opknapbeurt is na 30 jaar intensief gebruik wel nodig. De huidige inrichting sluit niet meer aan bij de huidige hybride en meer dynamische manier van werken.

De verbouwing en de inrichting worden circulair ingevuld. Hergebruik staat daarbij op de eerste plaats. Samen met OTH architecten, Alba Concepts en vele medewerkers is gewerkt aan een circulair ontwerp. ITBB en Bouwbedrijf Lont voeren de verbouwwerkzaamheden in bouwteam uit.

Bij een verbouwing wordt normaal gesproken eerst gesloopt waarna er met nieuwe materialen opnieuw wordt gebouwd. Dat kost veel grondstoffen en is lang niet altijd nodig.

Bij deze verbouwing zijn er drie uitgangspunten:
-Vrijgekomen materialen hergebruiken
-Nieuwe materialen uit duurzame oorsprong
-Circulaire keuzes laten zien om anderen te inspireren en inzicht te geven

Zo worden deuren opnieuw gebruikt, krijgen houten kozijnen een nieuwe bestemming en krijgt een oude houten kerkvloer een tweede leven. Ook de bureaus en de bureaustoelen komen opgeknapt weer terug in het gebouw.

ITBB bv is onderdeel van ITBB Group. ITBB bv (elektrotechniekΒ enΒ klimaattechniek) is gespecialiseerd in het ontwerp, realisatie en beheer van alle (en innovatieve) gebouwgebonden installaties. Samenwerken aan succes! U kunt bij ons terecht van idee en ontwerp tot en met de realisatie evenals meerjarig onderhoud en beheer. Onze specialisten werken vanuit diverse businessunits in de sectoren; zorg-, woningbouw-, utiliteit- en industrie (papier, lichte chemie, zuivel en food) Of het nu gaat om renovatie, optimalisatie, uitbreiding, nieuwbouw of service en beheer ITBB is uw partner. Daarnaast heeft onze organisatie een gespecialiseerd team dat dagelijks PV zonnesystemen op daken en/of als PV-zonneweide installaties levert, installeert en beheert.