Telefoon Telefoon

Dag van de Bouw 15 juni 2019 Woontoren de Beukenhorst Groningen

13 juni 2019

Ontdek de bouw van de 50 meter hoge aardbevingsbestendige en duurzame woontoren in Groningen tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni.
Samen met opdrachtgever Patrimonium stelt Bouwgroep Dijkstra Draisma de bouwplaats van de nieuwe woontoren open voor publiek. De Beukenhorst (zo zal de woontoren heten) telt 15 verdiepingen en in totaal 60 appartementen. Iedereen is van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur op de Beukenlaan 36 in Groningen. U kunt de woningen bekijken, er zijn activiteiten voor kinderen en er is een prachtig uitzicht op de bovenste verdieping. De koffie, thee en limonade staan voor u klaar. Kom langs en zie met eigen ogen hoe dit spectaculaire bouwwerk wordt gemaakt.

Wie kunt u deze dag ontmoeten?
Zowel de bouwers als de opdrachtgevers staan u graag te woord. Namens de bouwers zijn medewerkers aanwezig van: Bouwgroep Dijkstra Draisma, ITBB, Vilton, HB Landmeetkundige Dienstverlening, Nutma Schilders, De Alde Stjelp stukadoors, Aeroscan drone support en Ingenieursbureau Dijkhuis. Vertegenwoordigers van Patrimonium en ZINN Zorg kunnen u van alles vertellen over de appartementen en faciliteiten.

Wat wordt er gebouwd?
In opdracht van Christelijke woningstichting Patrimonum bouwen we woontoren De Beukenhorst in Groningen. Van de in totaal 60 appartementen worden 40 sociale huurwoningen verhuurd door Patrimonium. De overige 20 appartementen worden door Patrimonium en zorginstelling ZINN toegewezen aan mensen met een zorgindicatie.

De woontoren is gasloos en wordt verwarmd met behulp van aardwarmte. Ook bijzonder aan dit project is dat het aardbevingsbestendig is. Wilt u hier meer over weten? Op de Dag van de Bouw kunnen we u er alles over vertellen.

De bouw is al een tijdje aan de gang. In 2016 is het oude hoofdgebouw gesloopt. De nieuwbouw is gestart in 2018. De verwachting is dat de bouw in dit najaar wordt opgeleverd.

Bezienswaardigheden en activiteiten
U kunt zien hoe ver de bouwers gevorderd zijn en rondkijken op de bouwplaats. Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen en genieten van een lekker ijsje. En voor mensen die van het spectaculaire uitzicht willen genieten hebben we een lift beschikbaar.