Telefoon Telefoon

De opening van het Innovatiecentrum Chemie & Engineering brengt sleutel tot open innovatie

25 maart 2022

Van livestream naar live ontmoeten op het dakterras van het imposante Innovatiecentrum Chemie & Engineering op Campus Groningen. Na verschillende hoogtepunten zoals de start van de bouw en het openen van Space werkcafé is op 24 maart 2022 de nieuwe hotspot voor innovatie en samenwerking officieel geopend. De symbolische innovatiesleutel die toegang geeft tot nieuwe kennis, samenwerking, open innovatie en nieuwe technologie is overhandigd door gedeputeerde IJzebrand Rijzebol (provincie Groningen) en wethouder Berndt Benjamins (gemeente Groningen) aan de bewoners van het Innovatiecentrum.

IJzebrand Rijzebol (gedeputeerde provincie Groningen) is trots op de ontwikkeling: “Anderhalf jaar geleden stond ik nog op de bouwplaats en vandaag ben ik hier aanwezig in dit prachtige gebouw. Nu kan ik met eigen ogen zien hoe er op Campus Groningen gewerkt wordt aan de innovaties van morgen. Het centrum voor chemie en engineering zet Groningen op de kaart en stimuleert ontmoetingen en nieuwe samenwerkingen. Ik kijk uit naar alle ontwikkelingen die hieruit voort zullen komen.’’

De trotse bewoners (chemiebedrijven Symeres en CLIQ SwissTech en engineering bedrijven DEMCON en MOOHA) hebben samen met Innolab Chemistry & Engineering en Space Werkcafé de innovatiesleutel in ontvangst mogen nemen. De innovatiesleutel staat symbool voor (nieuwe) samenwerkingen, toegang tot kennis & technologie en een versterking van de kruisbestuiving tussen de kernthema’s chemie en engineering. Lars de Groot (Managing Director) van DEMCON Groningen licht toe: ‘’Voor bedrijven is het momenteel en de komende jaren zeer belangrijk om duurzaamheid en circulariteit te verbeteren en goed inzichtelijk te maken. Dat zijn onderwerpen waarin de cross-over van chemie en engineering van belang is. Er moet nagedacht worden over andere materialen, meer recycling en het verbinden van waardeketens. Op deze locatie kunnen we die uitdaging samen aan gaan, dankzij de korte lijnen en de wil om samen te werken’

Edward van der Meer, directeur van Campus Groningen: “Allereerst ben ik super trots op deze ontwikkeling, waarmee we weer ruimte kunnen bieden aan de doorontwikkeling van zeer innovatieve bedrijven en startups op Campus Groningen. We hebben het hier vandaag veel over innovatie en ik denk dat kruisbestuiving een zeer belangrijke factor is voor die innovatie. Dat gaat helemaal goedkomen met de bewoners die hier reeds gehuisvest zijn.”

Dankzij het Innovatiecentrum kunnen de bedrijven en startups zich verder doorontwikkelen en kennis met elkaar delen. Naast het faciliteren van kantoor en labruimte, biedt het gebouw dankzij Innolab Chemisty en Innolab Engineering ook ruimte aan startups in de chemie & engineering sector. De eerste startups – SG Papertronics en DeepAtlas – hebben zich er gevestigd. De innolabs bevorderen de kruisbestuivingen tussen de verschillende bedrijven des te meer.

 

ITBB bv is onderdeel van ITBB Group. ITBB bv (elektrotechniek en klimaattechniek) is gespecialiseerd in het ontwerp, realisatie en beheer van alle (en innovatieve) gebouwgebonden installaties. Samenwerken aan succes! U kunt bij ons terecht van idee en ontwerp tot en met de realisatie evenals meerjarig onderhoud en beheer. Onze specialisten werken vanuit diverse businessunits in de sectoren; zorg-, woningbouw-, utiliteit- en industrie (papier, lichte chemie, zuivel en food) Of het nu gaat om renovatie, optimalisatie, uitbreiding, nieuwbouw of service en beheer ITBB is uw partner. Daarnaast heeft onze organisatie een gespecialiseerd team dat dagelijks PV zonnesystemen op daken en/of als PV-zonneweide installaties levert, installeert en beheert.