Telefoon Telefoon

Eerste 400 zonnepanelen geplaatst ZON Wonen II Groningen

20 januari 2017

Het project ZON Wonen bestaat uit betaalbare grondgebonden woningen waarbij de bewoners de vrijheid hebben om de woning aan de eigen eisen aan te passen. Zofa Architecten heeft een eigen identiteit aan elke woning gegeven.

Nul op de Meter

ZON Wonen II is het vervolg op het succes van het project ZON Wonen I. Het ontwerp is grotendeels hetzelfde gebleven en bestaat uit een ruim huis met kwaliteit. De woningen worden ongeveer 130mΒ² groot, verdeeld over 2 woonlagen en een zolder. Het ontwerp biedt volop variatie, toekomstige bewoners kunnen uit meerdere plattegronden en varianten kiezen. Het mooie aan ZON Wonen IIΒ is dat dit nieuwbouwproject koopwoningen aanbiedt die Nul op de Meter zijn.

Dat betekent dat de toekomstige bewoners geen energierekeningen meer zullen hebben. De woningen hebben geen gasaansluiting, het huis wordt verwarmd met een warmtepomp die werkt op elektriciteit. Zonnepanelen op het dak wekken 7000 kWh per huis op. Men staat 10 jaar garant dat er minimaal 2700kWh over blijft voor huishoudelijk verbruik zoals koelkast en de tv. Dit is een investering die op dit moment goed financierbaar is.

20170120_102256_resized