Telefoon Telefoon

Energiecampus Leeuwarden krijgt gestalte…

25 januari 2019

Op de voormalige stortplaats Schenkenschans aan de rand van Leeuwarden zijn bouwaannemer Friso en installatiebedrijf ITBB gestart met de bouwwerken voor een kenniscentrum energie, als onderdeel van een duurzame energiecampus. Die moet op termijn niet alleen zelfvoorzienend zijn op het vlak van energie, maar ook groene stroom, gas of warmte leveren aan minimaal 4.000 huishoudens in de stad.

Op de circa 48 hectare grote site is ruimte voor kennisinstellingen en cleantech bedrijven, om er kennis te delen en om te zetten naar experimenten, productie en vermarkting. Tegelijkertijd is met start van de werken is er een oproep geplaatst voor potentiële kavelkopers: “Energiecampus Leeuwarden zoekt vrienden.” Alvast bouwbedrijf Koninklijke Oosterhof Holman–de eigenaar van het terrein– en energie-adviseur Ekwadraat zullen zich hier vestigen. Deze beide bedrijven namen ook het initiatief voor het totaalplan.

ITBB bv is onderdeel van ITBB Group. ITBB bv (elektrotechniek en klimaattechniek) is gespecialiseerd in het ontwerp, realisatie en beheer van alle (en innovatieve) gebouwgebonden installaties.  Samenwerken aan succes! U kunt bij ons terecht van idee en ontwerp tot en met de realisatie evenals meerjarig onderhoud en beheer. Onze specialisten werken vanuit diverse businessunits in de sectoren; zorg-, woningbouw-, utiliteit- en industrie (papier, lichte chemie, zuivel en food) Of het nu gaat om renovatie, optimalisatie, uitbreiding, nieuwbouw of  service en beheer ITBB is uw partner. Tevens heeft onze organisatie een gespecialiseerd team dat dagelijks PV zonnesystemen op daken en/of als PV-zonneweide installaties levert, installeert en beheert.