Telefoon Telefoon

Handtekening gezet voor nieuw Innovatiecentrum Chemie & Engineering op Zernike Campus Groningen

09 september 2020

Het eerste project waarbij het Campus Community Fund in werking zal treden is bekend; de ontwikkeling van het Innovatiecentrum Chemie & Engineering op de Zernike Campus Groningen. Hiervoor zijn de contracten maandag 7 september ondertekend door Triade, Bouwgroep Dijkstra Draisma en ITBB. De bouw van het nieuwe Innovatiecentrum zal oktober dit jaar al starten , de oplevering staat gepland voor eind 2021.

Handtekening gezet voor nieuw Innovatiecentrum Chemie en Engineering op Campus Groningen

Een week geleden presenteerde het Campus ecosysteem het ‘Campus Community Fund’ van € 500 miljoen om Campus Groningen gezamenlijk verder te laten groeien. Met het centrum van 5.000m2 worden de voor Noord-Nederland sterke thema’s Chemie en Engineering gefaciliteerd om verder te groeien.

Het innovatiecentrum biedt ruimte aan een aantal  innovatieve en onderzoeksgerichte bedrijven, te weten: MercachemSyncom, Cliq Swiss, DEMCON en Ducom. Ook biedt het pand ruimte aan start-ups en R&D door de aanwezigheid van twee open innovatielabs in het pand; Innolab Chemie én Innolab Engineering.  De bedrijven doen onderzoek in de chemische- en farmaceutische industrie en op het gebied van engineering en krijgen elk hun eigen laboratorium en onderzoekcentrum in het nieuwe innovatiecentrum. Triade Real Estate is een belangrijke ontwikkelaar en investeerder in het nieuwe initiatief en op Campus Groningen.

ITBB bv is onderdeel van ITBB Group. ITBB bv (elektrotechniek en klimaattechniek) is gespecialiseerd in het ontwerp, realisatie en beheer van alle (en innovatieve) gebouwgebonden installaties. Samenwerken aan succes! U kunt bij ons terecht van idee en ontwerp tot en met de realisatie evenals meerjarig onderhoud en beheer. Onze specialisten werken vanuit diverse businessunits in de sectoren; zorg-, woningbouw-, utiliteit- en industrie (papier, lichte chemie, zuivel en food) Of het nu gaat om renovatie, optimalisatie, uitbreiding, nieuwbouw of service en beheer ITBB is uw partner. Daarnaast heeft onze organisatie een gespecialiseerd team dat dagelijks PV zonnesystemen op daken en/of als PV-zonneweide installaties levert, installeert en beheert.