Telefoon Telefoon

ITBB en Soly gaan voor 50.000 zonnepanelen per jaar

12 februari 2016

De ITBB Group gevestigd in Heerenveen en Groningen en zonne-energie leverancier Soly uit Groningen sluiten een strategische samenwerking om de gezamenlijke ambities voor de zakelijke zonne-energiemarkt verder vorm te kunnen geven en de krachten en expertise te kunnen bundelen. Beide organisaties zullen vanaf heden gezamenlijk in de zakelijke markt optrekken.
“Het afgelopen jaar heeft de Nederlandse zonne-energiemarkt een enorm mooie groei doorgemaakt. Ook 2016 belooft een jaar te worden waarin het aandeel duurzame energie in Nederland verder zal gaan toenemen. Het is de ambitie van Soly om een toonaangevende leverancier van zonne-energie te worden en de zakelijke markt is voor ons een belangrijke pijler om dit te realiseren. Door de samenwerking tussen Soly en de ITBB Group bv ontstaat een optimale combinatie die de zakelijke markt verder kan helpen faciliteren en verduurzamen in Nederland’’, licht Patrick van der Meulen, initiatiefnemer van Soly, toe.LOGO Enie itbb zon

Algemeen directeur van de ITBB Group, Jelle Boorsma, geeft aan blij te zijn met de joint venture tussen ITBB en Soly. “De zonne-energiemarkt groeit razendsnel en het is enorm interessant voor bedrijven en organisaties om gebruik te maken van de voordelen van zonne-energie. De ITBB Group heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in innovatie en het ontwikkelen van duurzame technieken en concepten. Eén van deze concepten is Zonenergie 3.0, een bedrijf opgericht door ITBB met als doel om hoogwaardige en duurzame zonne-energie installaties mogelijk te maken in de zakelijke markt. In Soly is een partner gevonden die zich de afgelopen jaren heeft bewezen als duurzame en dé kwalitatieve leverancier van zonne-energie in met name de particuliere sector”.
Beide organisaties hebben afzonderlijk van elkaar het afgelopen jaar tienduizenden zonnepanelen geïnstalleerd in de zakelijke markt. De samenwerking zal zich primair focussen op zakelijke projecten en de realisatie van zonneweides. Met de samenwerking beogen beide partijen minimaal jaarlijks zo’n 50.000 zonnepanelen te plaatsen.