Telefoon Telefoon

ITBB Ingenieurs- en Adviesbureau adviseert constructieve veiligheid Trekfietsviaduct Den Haag

27 augustus 2018

In opdracht van Dura Vermeer Infra en met betrokkenheid van ABT heeft ITBB Ingenieurs- en Adviesbureau belangrijk controlewerk uitgevoerd op het ontwerp van het toekomstige Trekfietsviaduct over de A4.

De gemeente Den Haag realiseert met dit project een veilige, snelle en comfortabele fiets/voetgangersverbinding van Ypenburg door de Vlietzone naar het centrum van Den Haag. Een belangrijk onderdeel in dit TrekvliettracΓ©, is een viaduct over de rijksweg A4 – het β€˜Trekfietsviaduct’. Het trekfietsviaduct is ongeveer 335 meter lang en 6 meter breed.
Als in de zomer van 2019 alle steunpunten tussen de rijbanen van de A4 zijn gebouwd komt het viaduct hier overheen te liggen.

In aansluiting op uitgevoerde controle van ontwerpberekeningen in de aanbiedingsfase, heeft ITBB in juli 2018 tevens de toetsing uitgevoerd op de DO-berekeningen en tekeningen van de onder- en bovenbouw van het de Trekfietsviaduct. Deze toetsing is vooral uitgevoerd in het kader van de constructieve veiligheid.


Ontwerp: Quist Wintermans Architekten

ITBB heeft met haar jarenlange ervaring controles uitgevoerd de constructieve uitgangspunten, berekeningen en de maakbaarheid van de staalconstructie, onderbouw en fundering.
ITBB Ingenieurs- en Adviesbureau is onderdeel van ITBB Group en is gespecialiseerd in het engineeren van dynamisch belaste bruggen en sluizen. Wij leveren inspecties, advisering, berekeningen, tekeningen en onafhankelijk controlewerk om constructieve veiligheid, functionaliteit, maakbaarheid en de instandhouding van civiele kunstwerken te borgen.