Telefoon Telefoon

ITBB Ingenieurs- en Adviesbureau heeft de engineeringsopdracht voor de ophaalbrug over de haven van Spijkenisse naar volle tevredenheid uitgevoerd

20 februari 2017

ITBB Ingenieurs- en Adviesbureau heeft de engineeringsopdracht van Dura Vermeer Beton- en Waterbouw voor de ophaalbrug over de haven van Spijkenisse naar volle tevredenheid uitgevoerd.
Deze opmerkelijke asymmetrische ophaalbrug voor fietsers en voetgangers is 4 meter breed en 34 meter lang. Het brugontwerp is van Quist Wintermans Architekten.

ITBB leverde de technische input op het werktuigbouwkundige vlak om, reeds vanaf het allereerste begin, de functionaliteit en de maakbaarheid van het uitdagende ontwerp te borgen: de balans van de brug wordt hydraulisch aangedreven met een cilinder in de hamei. De hydraulische- en elektrische installaties zijn ondergebracht in de kelder.

Wij zijn verantwoordelijk voor berekeningen en tekeningen in de VO-fase, het DO ontwerp en de Risico Evaluatie en Inventarisatie (RIE conform NEN-EN-ISO 12100).
Aansluitend hebben wij tijdens de bouwfase firma Van der Zalm Metaalindustrie begeleid (UO-controle). Met het indienen van het as-built tekenwerk is voor ons dit project zeer succesvol afgrond.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd conform Eurocode, NEN 6786 (VOBB) Β en Machinerichtlijn 2006/42/EG. Inmiddels is de brug naar tevredenheid in gebruik genomen.

ITBB Info brug

ITBB brug Spijkenisse