Telefoon Telefoon

ITBB Ingenieurs- en Adviesbureau levert engineering renovatie Wantijbrug (N3)

30 oktober 2018

ITBB is als engineeringspartner van de Combinatie Volkerbrug voor de tweede keer verantwoordelijk voor de engineering van een groot renovatiewerk van een beweegbare brug van Rijkswaterstaat.Β Momenteel leggen onze constructeurs de laatste hand aan het Definitief Ontwerp voor de renovatie van de Wantijbrug te Dordrecht.

Rijkswaterstaat laat de basculebrug in de autoweg N3 over het Wantij bij Dordrecht renoveren. De renovatie van de Wantijbrug bestaat uit het vervangen van de brugvallen, het vervangen van het bewegingswerk, het vernieuwen van de bruginstallaties en het doorvoeren van aanpassingen aan de civiele constructies.Β Combinatie Volkerbrug (Vialis, VolkerRail en VSF) heeft ITBB Ingenieurs- en adviesbureau opdracht gegeven voor leveren van het voorontwerp, definitief-ontwerp en het uitvoeringsontwerp van de brugvallen en de mechanische uitrusting.
Het betreft hier een bijzonder project aangezien dit project een pilot is voor het nieuwe 3B-bedieningssysteem. 3B = bediening, besturing en bewaking. Dit systeem wordt in de toekomst de standaard voor alle beweegbare bruggen in Nederland. Daarnaast is het ontwerp van de vallen ook bijzonder vanwege de strenge geluidseisen. Om geluidshinder verder te beperken is in samenwerking met TNO onderzoek gedaan naar diverse mogelijkheden. Er is besloten de onderzijde van het val af te dichten. Inwendig wordt de brug van isolatiemateriaal voorzien.Β Wederom een mooie uitdaging voor de constructeurs van het ingenieursbureau van ITBB.

Opnieuw in samenwerking
In 2012/2013 was ITBB Ingenieurs- en Adviesbureau ook al succesvol icm met VolkerRail. Toen betrof het de werktuigbouwkundige engineering van de Renovatie Kruiswaterbrug te Bolsward (A7). ITBB leverde VO, DO incl. de nodige werktuigbouwkundige ontwerpnota’s, UO en CE-markeringsdocumentatie.

ITBB Ingenieurs- en Adviesbureau is onderdeel van ITBB Group en is gespecialiseerd in het engineeren van dynamisch belaste bruggen en sluizen. Wij leveren inspecties, advisering, berekeningen, tekeningen en onafhankelijk controlewerk om constructieve veiligheid, functionaliteit, maakbaarheid en de instandhouding van civiele kunstwerken te borgen.