Telefoon Telefoon

ITBB realiseert de verbouw- en verduurzaming voormalig Beursgebouw Leeuwarden

26 januari 2018

ITBB bv  heeft opdracht ontvangen van de Bouwgroep Dijkstra Draisma om gezamenlijk in bouwteam  voor de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), de volledige technische installaties te realiseren in het Beursgebouw te Leeuwarden. De opdracht is tot stand gekomen na een intensieve voorselectie waar bouwteam partijen is gevraagd een plan van aanpak te maken en deze te presenteren. Zaken zoals bouwtijd, organisatie, logistiek, innovatie, ervaring, kansen en mogelijkheden alsmede de investeringen werden beoordeeld. Na deze intensieve verbouw zal het voormalig Beursgebouw in Leeuwarden plek bieden aan circa 1.000 studenten en medewerkers voor de Campus Fryslân.

Daarmee zal het Beursgebouw voor de nieuwe faculteit straks erg duurzaam zijn. Naast betere isolatie en 362 zonnepanelen, wordt straks geen gas meer gebruikt. Alles wordt all electric.
Na de aanpassingen gaat het energielabel G naar energielabel C of zelfs B. Zo krijgt Leeuwarden het eerste monumentale, all electric onderwijsgebouw van Nederland!