Telefoon Telefoon

ITBB trots bij opening Afsluitdijk Wadden Center

23 maart 2018

Na een voortvarende bouwperiode is het Afsluitdijk Wadden Center nu officieel geopend. Vanaf morgen, 24 maart 2018 is het centrum open voor publiek.
Het gebouw is gerealiseerd door Bouwgroep Dijkstra Draisma, GEAR Architecten en ITBB en is inmiddels naar volle tevredenheid aan de opdrachtgever Provincie Fryslân overhandigd.

ITBB deelt haar trots met onder andere Gedeputeerde Klaas Kielstra: “Ik ben verheugd te zien dat we in korte tijd dit prachtige centrum hebben gerealiseerd. Dit is mogelijk dankzij een goede en intensieve samenwerking tussen overheden, diverse maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.”

In het Wadden Center kunnen bezoekers het verhaal van UNESCO Werelderfgoed Waddenzee, KH2018, de Vismigratierivier, de toekomstige Afsluitdijk en het IJsselmeer beleven. Doel van het project is het versterken van de toeristische-economische structuur door ontwikkeling van de Afsluitdijk, een belangrijke toeristische toegangspoort voor Fryslân en Noord-Holland.

Het Afsluitdijk Wadden Center opent op zaterdag 24 en zondag 25 maart haar deuren voor publiek. Er is tijdens dit weekend een uitgebreid feestelijk programma in en rond het centrum.