Telefoon Telefoon

Kledinginname en uitgifte automaten Medisch Centrum Leeuwarden

25 februari 2016

Bij het MCL werken ruim 3.000 mensen. In totaal zijn er ongeveer 500 verschillende functies. De meeste zijn natuurlijk zorgfuncties zoals verzorgende, verpleegkundige, doktersassistent, fysiotherapeut of medisch specialist. Al deze mensen dragen ziekenhuiskleding welke door het MCL ter beschikking wordt gesteld. Alle mensen in de zorgfuncties beschikken over meerdere sets kleding.kleding mcl

In het verleden werd de kleding handmatig nabij de personeelsingang door het personeel van de kledingrekken gehaald. En aan het einde van de werkdag weer in een opslagcontainer gedeponeerd om gewassen te worden. Soms werd vergeten de kleding in de opslagcontainer te gooien en zodoende miste het MCL op jaarbasis honderden kledingstukken.

Om op de kleding uitgifte en inname vat te krijgen heeft het MCL besloten op 2 tal plekken in het MCL een kledinguitgifteautomaat en inname te gaan plaatsen. De firma Technico heeft in opdracht van Zorgpartners Friesland de automaten geleverd en geplaatst, ITBB heeft hiervoor de benodigde elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie verzorgd.

Het MCL in Leeuwarden  heeft voor het TechniX Garment System gekozen als kledinguitgiftesysteem. 24 uur per dag schone kleding is een ‘must have’ voor een ziekenhuis als het MCL.  De specialisten, het verplegend personeel en overige medewerkers beschikken elke dag over schone kleding van zijn of haar eigen maat.

De installatie bestaat uit twee uitgifte punten. Bij de twee uitgiftepunten zijn innamepunten gemaakt. Deze zorgen ervoor dat de kleding na gebruik weer bij de wasserij terecht komt. Speciale chips en chiplezers worden toegepast in de kleding en de machine. Op deze manier weet het MCL exact waar welk kledingstuk zich bevindt en hoelang dit al in gebruik is.