Telefoon Telefoon

Komst koning leidt tot complete invasie op De Fliert in Twello

20 april 2018

Koning Willem-Alexander opent de Koningsspelen in Twello. Dat leidt tot een complete invasie op Brede School De Fliert. De boel wordt hier helemaal overgenomen. Aldus Ellen IJsseldijk, directrice van De Kleine Wereld, een van de drie scholen in De Fliert.

De nieuwe Design & Build brede school De Fliert biedt ruimte aan 3 basisscholen; KBS de Kleine Wereld, CBS De Oase en OBS de Hietweide. Daarnaast is er ook een BSO en een peuteropvang gevestigd in het gebouw. De brede school De Fliert heeft een oppervlakte circa 3.400 m² BVO.

ITBB bv was binnen het bouwteam verantwoordelijk voor het definitieve ontwerp en de realisatie van alle gebouwinstallaties.

Duurzaamheid

De onderwijsinstellingen hadden de ambitie om een duurzame school te betreden. Om die reden is het gebouw energieneutraal geworden, waarbij de verwarming en de koeling doormiddel van vloerverwarming met een bodemenergiesysteem tot stand komt waarmee alle ruimten per vertrek regelbaar zijn. Het benodigde elektrische vermogen wordt opgewekt middels zonnepanelen. Het gebouw kent geen gasaansluiting en voldoet reeds aan de toekomstige eisen van het Bouwbesluit 2020. Het gebouw kent twee luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning middels warmtewielen.

Verder zijn de sanitaire installaties, een brandblusinstallatie, gebouwbeheersystemen (GBS), LED verlichting (deels geschakeld via het GBS en deels gedimd doormiddel van lichtsensoren – daglichtregeling), aanwezigheidsdetectie en zonweringbesturing via het GBS regelbaar. Hiermee valt de nieuwbouw brede school De Fliert in Twello onder frisse scholen klasse A.

De school heeft een energielabel A++++ en heeft een EPG berekening van -15 negatief.

ITBB bv is onderdeel van ITBB Group. ITBB bv (elektrotechniek en klimaattechniek) is gespecialiseerd in het ontwerp, realisatie en beheer van alle (en innovatieve) gebouwgebonden installaties.  Vooruitgang door samenwerken aan succes van deelopdracht tot en met de realisatie van turn-key projecten in de sectoren zorg-, woningbouw-, utiliteit- en industrie. U ziet ons zowel in renovatie, optimalisatie, service en beheer als ook in de realisatie van vele nieuwbouwprojecten.