Telefoon Telefoon

Nieuw middenspanningsstation voor het UMC Groningen

23 juni 2023

In opdracht van het UMCG zijn we momenteel bezig met een spannend project! We werken namelijk aan de realisatie van een gloednieuw middenspanningsstation genaamd “BD45” (Bouwdeel 45) dat zich in het gebouw bevindt.

In deze ruimte voor midden- en laagspanning zullen we 4 nieuwe 1.000 kVA-transformatoren installeren. Deze transformatoren worden redundant verbonden met de 10 kV-middenspanningsinstallatie van het UMCG via een middenspanningsschakelaar genaamd “SVS”.  Daarnaast zullen we per trafo één sectie van de Eaton-hoofdverdeler aansluiten, inclusief alle benodigde besturingssystemen. Deze systemen worden centraal uitgelezen en bij calamiteiten gestuurd door het UMCG. Op die manier kunnen ze snel en efficiënt reageren.

Om de continuïteit van de stroomvoorziening te waarborgen, zal het noodvoedingssysteem (Hulpnet) redundant worden aangesloten op het bestaande Hulpnet-systeem binnen het UMCG. Op die manier kan het UMCG de energievoorziening garanderen, zelfs tijdens noodsituaties.

ITBB bv is onderdeel van ITBB Group. ITBB bv (elektrotechniek en klimaattechniek) is gespecialiseerd in het ontwerp, realisatie en beheer van alle (en innovatieve) gebouwgebonden installaties. Samenwerken aan succes! U kunt bij ons terecht van idee en ontwerp tot en met de realisatie evenals meerjarig onderhoud en beheer. Onze specialisten werken vanuit diverse businessunits in de sectoren; zorg-, woningbouw-, utiliteit- en industrie (papier, lichte chemie, zuivel en food) Of het nu gaat om renovatie, optimalisatie, uitbreiding, nieuwbouw of service en beheer ITBB is uw partner. Daarnaast heeft onze organisatie een gespecialiseerd team dat dagelijks PV zonnesystemen op daken en/of als PV-zonneweide installaties levert, installeert en beheert.