Telefoon Telefoon

Nieuw terras aan het water van de Blokhuispoort Leeuwarden

14 juni 2017

ITBB is druk bezig met de realisatie van de nieuwe horeca voorzieningen ten behoeve van Drink & Eetlokaal Proefverlof in de Blokhuispoort.; o.a. een nieuwe grootkeuken, dynamische RGB verlichting, luchtbehandeling installatie e.d. Vanaf augustus openen de deuren van Drink & Eetlokaal Proefverlof op een unieke locatie in de Blokhuispoort inclusief een terras aan het water.

 

ITBB Elektrotechniek en ITBB Klimaattechniek hebben opdracht gekregen van stichting BOEI voor de Restauratie, Herbestemming en Verduurzaming van het voormalige Huis van Bewaring Β β€œDe Blokhuispoort” te Leeuwarden.

Sinds de sluiting van de Rijksgevangenis eind 2007 heeft de Blokhuispoort verschillende nieuwe bestemmingen gekregen. Tegenwoordig is de Blokhuispoort een belangrijk ontmoetingspunt op zowel zakelijk als cultureel vlak. Zo is er een horecagelegenheid, de mogelijkheid om evenementen in het monument te organiseren en biedt het ruimte voor kantoor. Naast dat de Blokhuispoort een nieuwe bestemming krijgt is het monument ook toe aan restauratie. Zo worden de gevels en daken gerestaureerd en de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties Β verduurzaamd.