Telefoon Telefoon

Nieuwbouw uitbreiding scheepswerf te Makkum

05 april 2019

Voor Groep Koninklijke De Vries Scheepsbouw wordt in Makkum de scheepswerf uitgebreid met een nieuw dok, kantoren en werkplekken.

Alle uitbreidingsfeiten op een rij:

  • De nieuwe dokhal wordt 122 meter lang, 37 meter breed en 28 meter hoog
  • De werkplaatsen worden uitgebreid van ca. 8000 m2 naar 10.000 m2
  • De kantoren zijn nu 3.500 m2 en worden straks 4.500 m2
  • Er komen 375 parkeerplaatsen op eigen terrein

De nieuwe kantoren en werkplaatsen worden gerealiseerd tussen de twee dokhallen. De karakteristieke gebouwen It Strânhûs (jaren zeventig) en een voormalige interieurwerkplaats blijven intact. Deze werkplaats wordt in oude luister hersteld; het is een herinnering aan de beginperiode van de werf. Met deze nieuwe dokhal kunnen er op de scheepswerf tegelijkertijd meerdere jachten worden gebouwd.

In zo’n 120 jaar groeide De Vries Scheepsbouw van een bescheiden werf in Aalsmeer uit tot een groep van negen gespecialiseerde bedrijven. Van Makkum tot Papendrecht werken ze samen aan één doel: de bouw en het onderhoud van de mooist denkbare jachten, onder de merknaam Feadship. Het bouwen van grote jachten voor individuele opdrachtgevers vereist creativiteit en flexibiliteit en doet een beroep op bijzonder vakmanschap om de meest uiteenlopende wensen van klanten te realiseren

ITBB bv is onderdeel van ITBB Group. ITBB bv (elektrotechniek en klimaattechniek) is gespecialiseerd in het ontwerp, realisatie en beheer van alle (en innovatieve) gebouwgebonden installaties.  Samenwerken aan succes! U kunt bij ons terecht van idee en ontwerp tot en met de realisatie evenals meerjarig onderhoud en beheer. Onze specialisten werken vanuit diverse businessunits in de sectoren; zorg-, woningbouw-, utiliteit- en industrie (papier, lichte chemie, zuivel en food) Of het nu gaat om renovatie, optimalisatie, uitbreiding, nieuwbouw of  service en beheer ITBB is uw partner. Tevens heeft onze organisatie een gespecialiseerd team dat dagelijks PV zonnesystemen op daken en/of als PV-zonneweide installaties levert, installeert en beheert.