Telefoon Telefoon

Feestelijke viering start bouw Innovatiecentrum Chemie & Engineering

06 november 2020

Begin september dit jaar hebben opdrachtgever Triade, aannemer Bouwgroep Dijkstra Draisma en technisch installateur ITBB hun handtekeningen gezet voor de realisatie van het ambitieuze Innovatiecentrum Chemie & Engineering op de Zernike Campus Groningen. Ruim anderhalve maand later, om precies te zijn op 28 oktober jl., werd al de start van de bouw gevierd.

En wel op heel speciale wijze. Zo konden de 125 gasten via een livestream meekijken met het feestelijk programma en bovendien konden zij kennismaken met de toekomstige gebruikers van het gebouw. Het event werd afgesloten met een digitale tour door het toekomstige gebouw onder leiding van architect Janpiet Nicolai van CODEX Architectuurstudio, de ontwerper van het nieuwe pand. Tijdens een live Q&A konden belangstellenden vragen stellen over het nieuwe aan de architect enΒ aan Biense Dijkstra van aannemer Bouwgroep Dijkstra Draisma. De stream is terug te kijken op [link].

Gasloos en duurzaam
Het Innovatiecentrum Chemie & Engineering gaat straks ruimte bieden aan een aantal innovatieve en onderzoeksgerichte bedrijven. Ook gaat het pand ruimte bieden aan startups en R&D door de aanwezigheid van twee open innovatielabs in het pand;Β Innolab Chemie en Innolab Engineering. In totaal beslaat het nieuwe pand ca. 5.000 m2. Het gebouw is uiteraard gasloos en uiterst duurzaam van opzet. Dit komt mede door de inzet van luchtwarmtepompen, PV-panelen en een hoogwaardige klimaatschil. Voor het ontwerp, de realisatie en de bouw tekenen CODEX Architectuurstudio, aannemer Bouwgroep Dijkstra Draisma, technisch installateur ITBB, ingenieursbureau ABT Wassenaar en Draaijer en partners. De oplevering van het Innovatiecentrum Chemie & Engineering staat gepland voor eind 2021.

ITBB bv is onderdeel van ITBB Group. ITBB bv (elektrotechniekΒ enΒ klimaattechniek) is gespecialiseerd in het ontwerp, realisatie en beheer van alle (en innovatieve) gebouwgebonden installaties. Samenwerken aan succes! U kunt bij ons terecht van idee en ontwerp tot en met de realisatie evenals meerjarig onderhoud en beheer. Onze specialisten werken vanuit diverse businessunits in de sectoren; zorg-, woningbouw-, utiliteit- en industrie (papier, lichte chemie, zuivel en food) Of het nu gaat om renovatie, optimalisatie, uitbreiding, nieuwbouw of service en beheer ITBB is uw partner. Daarnaast heeft onze organisatie een gespecialiseerd team dat dagelijks PV zonnesystemen op daken en/of als PV-zonneweide installaties levert, installeert en beheert.