Telefoon Telefoon

Video project Wantijbrug Dordrecht

16 oktober 2023

Wantijbrug Dordrecht

ITBB is als engineeringspartner van de Combinatie Volkerbrug voor de tweede keer verantwoordelijk voor de engineering van een groot renovatiewerk van een beweegbare brug van Rijkswaterstaat.

Na een renovatie van iets meer dan 11 maanden is de Wantijbrug in de N3 klaar voor de toekomst. Rijkswaterstaat heeft de beweegbare brugdekken vervangen voor zwaardere dekken met geluiddempende onderkant.

De renovatie van de Wantijbrug bestaat uit het vervangen van de brugvallen, het vervangen van het bewegingswerk, het vernieuwen van de bruginstallaties en het doorvoeren van aanpassingen aan de civiele constructies.

ITBB Ingenieurs- en adviesbureau heeft de opdracht gekregen voor leveren van het voorontwerp, definitief-ontwerp en het uitvoeringsontwerp van de brugvallen en de mechanische uitrusting.

Videobeelden toegevoegd van Volkerbrug en Volker Staal en Funderingen (VSF)

ITBB Ingenieurs- en Adviesbureau is onderdeel van de ITBB Group en is gespecialiseerd in het engineeren van dynamisch belaste kunstwerken zoals ophaalbruggen, basculebruggen, sluizen. Daarnaast zijn onze engineers ervaren met het ontwikkelen van zeer specifieke productie machines en handlingsprocessen.