Telefoon Telefoon

Voormalig Beursgebouw in Leeuwarden open voor publiek tijdens Dag van de Bouw op 2 juni 2018

31 mei 2018

Op zaterdag 2 juni vindt de 13e editie van de Dag van de Bouw plaats. Het voormalig Beursgebouw – dat door het bouwteam Bouwgroep Dijkstra Draisma en ITBB BV wordt omgebouwd tot faculteitsgebouw voor de Rijksuniversiteit Groningen naar Campus Fryslân – wordt eenmalig opengesteld voor het publiek, om de diverse aspecten te laten zien van de bouw.

Het rijksmonument, dat in 1880 als Beursgebouw is ontworpen door de beroemde stadsarchitect Thomas Romein, is de afgelopen decennia gebruikt als centrale bibliotheek. Nu wordt het omgebouwd tot faculteitsgebouw voor Campus Fryslân, dat straks ruimte biedt aan zo’n 1.000 studenten en medewerkers. Expertisegebieden zijn meertaligheid, cultuur, duurzaam ondernemerschap, technologie, toerisme, bestuurskunde, voeding en gezondheid. Deze thema’s zijn relevant voor de Friese regio, maar spelen ook op nationaal en internationaal niveau.

Het Beursgebouw voor de nieuwe faculteit zal straks erg duurzaam zijn. Naast betere isolatie en 362 zonnepanelen en een WKO met een warmtepomp installatie, wordt straks geen gas meer gebruikt. Alles wordt all electric.
Na de aanpassingen gaat het energielabel G naar energielabel C of zelfs B. Zo heeft Leeuwarden het eerste monumentale, all electric onderwijsgebouw van Nederland!

ITBB bv is onderdeel van ITBB Group. ITBB bv (elektrotechniek en klimaattechniek) is gespecialiseerd in het ontwerp, realisatie en beheer van alle (en innovatieve) gebouwgebonden installaties.  Samenwerken aan succes! U kunt bij ons terecht van idee en ontwerp tot en met de realisatie evenals meerjarig onderhoud en beheer. Onze specialisten werken vanuit diverse businessunits in de sectoren; zorg-, woningbouw-, utiliteit- en industrie (papier, lichte chemie, zuivel en food) Of het nu gaat om renovatie, optimalisatie, uitbreiding, nieuwbouw of  service en beheer ITBB is uw partner. Tevens heeft onze organisatie een gespecialiseerd team dat dagelijks PV zonnesystemen op daken en/of als PV-zonneweide installaties levert, installeert en beheert.