Telefoon Telefoon

Voormalig Fries Beursgebouw wordt ‘all electric’

10 juli 2018

Het voormalige Beursgebouw in Leeuwarden, een rijksmonument uit 1880, wordt energiezuinig en ‘all electric’. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), die het pand kocht, laat het verbouwen tot faculteitsgebouw voor RUG/Campus Fryslân. ITBB levert de techniek waarmee de RUG haar duurzaamheidsambities waarmaakt.

Het Beursgebouw voor de nieuwe faculteit zal straks erg duurzaam zijn. Naast betere isolatie en 362 zonnepanelen en een WKO met een warmtepomp installatie, wordt straks geen gas meer gebruikt. Alles wordt all electric. Na de aanpassingen gaat het energielabel G naar energielabel C of zelfs B. Zo heeft Leeuwarden het eerste monumentale, all electric onderwijsgebouw van Nederland!

 

>> lees meer op de website “De techniek achter Nederland”<<<

 

 

ITBB bv is onderdeel van ITBB Group. ITBB bv (elektrotechniek en klimaattechniek) is gespecialiseerd in het ontwerp, realisatie en beheer van alle (en innovatieve) gebouwgebonden installaties.  Samenwerken aan succes! U kunt bij ons terecht van idee en ontwerp tot en met de realisatie evenals meerjarig onderhoud en beheer. Onze specialisten werken vanuit diverse businessunits in de sectoren; zorg-, woningbouw-, utiliteit- en industrie (papier, lichte chemie, zuivel en food) Of het nu gaat om renovatie, optimalisatie, uitbreiding, nieuwbouw of  service en beheer ITBB is uw partner. Tevens heeft onze organisatie een gespecialiseerd team dat dagelijks PV zonnesystemen op daken en/of als PV-zonneweide installaties levert, installeert en beheert.