Telefoon Telefoon

Walter Suskindbrug te Amsterdam opgeleverd

16 mei 2022

In opdracht van aannemersbedrijf Damsteegt verzorgde ITBB Ingenieurs- en adviesbureau de detail-engineering voor de Walter Suskindbrug te Amsterdam. De werkzaamheden bestonden uit het uitwerken van ontwerpdetails, fabricagetekeningen en berekeningen voor de uitvoering.

Bijzonder aan de nieuwe brug is dat het nagenoeg een kopie betreft van de oude brug. Zo is de nieuwe brug ook geheel afgewerkt met houten panelen. Het resultaat is een prachtige brug met een authentieke uitstraling. Zoals vroeger wel meer werd toegepast betreft dit een dubbele ophaalbrug. Opmerkelijk hierbij is dat in plaats van afsteunen op oplegblokken ter plaatse van de voorhar, de beide vallen elkaar steunen. Waar normaal de balanspriem gekoppeld is met het val middels hangstangen in de vorm van en buis is dit bij deze brug middels kettingen gerealiseerd. Hierbij maakt het leuningwerk deel uit van het beweegbare parallellogram.

 

ITBB Ingenieurs- en Adviesbureau bv is onderdeel van ITBB Group. ITBB Ingenieurs- en Adviesbureau heeft ruime ervaring met de engineering van dynamisch belaste bruggen en sluizen, het leveren van aanbiedingsontwerpen, voorlopige ontwerpen, definitieve ontwerpen en uitvoeringsontwerpen (VO/DO/UO + CE). Wij ondersteunen diverse bruggenbouwers, gemeenten en provincies. Klik hier voor meer informatie.