Telefoon Telefoon

Verduurzamen warmteopwekking voormalig “Oude Ambachtsschool” Gemeente Leeuwarden

09 september 2022

De vroegere “oude Ambachtsschool” in Leeuwarden is niet meer als school in gebruik. Hedendaags biedt het gebouw onder de naam “De Doas” ruimte voor ateliers, werkruimten en diverse activiteiten zoals het volgen van cursussen/workshops en exposities. Een unieke plek waar kunst, wijkzaken en ambacht elkaar ontmoeten en samenwerken.
Het gebouw is op dit moment voorzien van een gasgestookte warmteopwekker, om hier een verduurzamingslag op te maken zal naast de gasgestookte ketel een elektrische lucht/water warmtepomp opgesteld worden. Door deze toepassing kan met name in de tussenseizoenen het gebouw grotendeels duurzaam verwarmd worden zonder het gebruik van gas en zal de gasgestookte warmteopwekking dienst doen als back-up, piekvraag en grotere warmtevraag.

ITBB bv is onderdeel van ITBB Group. ITBB bv (elektrotechniek en klimaattechniek) is gespecialiseerd in het ontwerp, realisatie en beheer van alle (en innovatieve) gebouwgebonden installaties. Samenwerken aan succes! U kunt bij ons terecht van idee en ontwerp tot en met de realisatie evenals meerjarig onderhoud en beheer. Onze specialisten werken vanuit diverse businessunits in de sectoren; zorg-, woningbouw-, utiliteit- en industrie (papier, lichte chemie, zuivel en food) Of het nu gaat om renovatie, optimalisatie, uitbreiding, nieuwbouw of service en beheer ITBB is uw partner. Daarnaast heeft onze organisatie een gespecialiseerd team dat dagelijks PV zonnesystemen op daken en/of als PV-zonneweide installaties levert, installeert en beheert.