Telefoon Telefoon

Zorgcentrum Talma de Hofstee op Urk

28 maart 2022

Vrijdag 9 oktober 2020 was de officiële start van het nieuwbouwcomplex Talma de Hofstee. Dit complex is het tweede zorgcentrum Talma op Urk. Ruim een jaar later op 24 februari 2022 vond de officiële oplevering van De Hofstee plaats.
Waar vroeger een schoolgebouw heeft gestaan, is plaats gemaakt voor een mooi duurzaam senioren woon-zorgcomplex.

De Hofstee bestaat uit twee vleugels en een tussendeel wat de vleugels met elkaar verbindt. Het biedt plaats aan 24 zorgappartementen en 40 levensloopbestendige seniorenappartementen. Ook heeft het gebouw meerdere gemeenschappelijke ruimtes. Je vindt er onder andere een tweetal huiskamers, dagbestedingsruimtes, bedrijfsruimtes, een atrium met meerdere zitplekken en een restaurant met een gezellige brasserie.

Er zijn drie verschillende type appartementen (klein, middel en groot). Het gebouw is flexibel ontworpen.  Mocht er in de toekomst meer vraag zijn naar zorgappartementen dan is er maar een kleine aanpassing nodig om een seniorenappartement om te bouwen naar een zorgappartement. Dit komt omdat alle appartementen voorzien zijn van dezelfde opbouw en universele duurzame technieken.

ITBB heeft de elektrotechnische installatie verzorgd. Onder deze installatie vallen de volgende onderdelen:

  • Duurzame verlichting
  • Domotica
  • Brandmeld- en ontruimingsinstallatie
  • Data Installatie
  • Verpleegoproepsysteem
  • Audiovideo-installatie
  • Video intercom
  • Camerabewaking
  • PV-installatie bestaande uit bijna 300 panelen

ITBB bv is onderdeel van ITBB Group. ITBB bv (elektrotechniek en klimaattechniek) is gespecialiseerd in het ontwerp, realisatie en beheer van alle (en innovatieve) gebouwgebonden installaties. Samenwerken aan succes! U kunt bij ons terecht van idee en ontwerp tot en met de realisatie evenals meerjarig onderhoud en beheer. Onze specialisten werken vanuit diverse businessunits in de sectoren; zorg-, woningbouw-, utiliteit- en industrie (papier, lichte chemie, zuivel en food) Of het nu gaat om renovatie, optimalisatie, uitbreiding, nieuwbouw of service en beheer ITBB is uw partner. Daarnaast heeft onze organisatie een gespecialiseerd team dat dagelijks PV zonnesystemen op daken en/of als PV-zonneweide installaties levert, installeert en beheert.