Telefoon Telefoon

Revitalisatie

ALS MOMUNENTALE UITSTRALING EN MODERN COMFORT SAMEN MOETEN GAAN

Een ontwikkeling die steeds meer navolging krijgt, is dat oudere en monumentale gebouwen nieuwe functies krijgen. De uitdaging is om die gebouwen op te waarderen naar hedendaagse eisen en wensen ten aanzien van woon- en werkcomfort. ITBB is specialist in het revitaliseren van die gebouwen met de juiste technische systemen en –installaties. Daarbij streeft ITBB naar de optimale balans tussen verwarmen, koelen en ventileren.

ITBB Revitalisatie Gr. Museum

In vroeger tijden was groot, groter, grootst het devies. Dat leidde tot fraai vormgegeven en imposante bouwwerken, waarvan veel nu een monumentale status hebben. Tegenwoordig krijgen steeds meer van die indrukwekkende monumenten nieuwe publieke- of woonfuncties. Het vraagt om een gedegen en gespecialiseerde kennis van installatiesystemen en -technieken om deze panden duurzaam te revitaliseren naar hedendaagse woon- en werkeisen. ITBB beschikt ruimschoots over deze kennis. ITBB hanteert daarvoor de driestappenstrategie Trias Energetica. Eerst wordt met isolatie verspilling van energie tegengegaan. Vervolgens kijken we of het mogelijk is energie uit duurzame bronnen als wind, water of zon te halen. Tenslotte bepalen we hoe voor de resterende energiebehoefte zo effici├źnt mogelijk gebruik kan worden gemaakt van fossiele brandstoffen. Met deze aanpak stond ITBB al voor meerdere grote revitaliseringsprojecten aan de lat voor de realisatie van een gezond evenwicht tussen verwarmen, koelen en ventileren. Aansprekende voorbeelden zijn het Groninger Museum en in Leeuwarden de Blokhuispoort (voormalig huis van bewaring) en het monumentale Beursgebouw dat nu een faculteitsgebouw is van de RUG.

Veelzijdig en klantgericht
ITBB is een veelzijdige, integrale technische dienstverlener met een prima reputatie. Dat uit zich in het ontwerpen, engineeren, realiseren, servicen en beheren van toekomstbestendige installatietechniek, daarbij optimaal inspelend op veranderende klant- en gebruikerswensen. Dat doet ITBB met vijf complementaire businessunits die zelfstandig of samen aan de meest uiteenlopende technische projecten werken voor de woningbouw, utiliteit, de zorgsector en industrie. ITBB beschikt over vestigingen in Heerenveen, Groningen en per medio 2020 ook in Zwolle.

Plan snel een eerste kennismaking
U bent geïnteresseerd in de revitalisatie-oplossingen van ITBB? Of hebt u interesse in andere diensten en producten van ITBB? Vul uw gegevens in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.