Telefoon Telefoon

LED

ITBB is Philips LED Expert

De snelheid van LED innovatie is ongekend. Waar LED’s voorheen alleen voor decoratieve doeleinden konden worden toegepast, is LED nu breed inzetbaar voor algemene verlichting. De noodzaak tot energiebesparing, de druk van de wetgeving zoals die voortkomt uit het Kyoto-akkoord en de wereld aan mogelijkheden die wordt geopend door de LED-revolutie beïnvloeden de keuzes die wij maken voor onze verlichting. ITBB ziet het gebruik van LED als een effectieve oplossing voor het beperken van energieverbruik en het verlagen van de CO2 – uitstoot. Verlichting neemt 14 % van het totale elektriciteitsverbruik voor haar rekening. Daarvan is ongeveer 75 % van alle verlichting gebaseerd op oude, energieverspillende oplossingen. Met LED verlichting kan hier tot wel 70 % op worden bespaard.

Gemeentehuis Oss

Gemeentehuis Oss

Voor veel applicaties is LED inmiddels de beste oplossing. Uitstraling, lichttechniek, comfort en nauwelijks onderhoud. Onderhoudskosten, exploitatiekosten en energiekosten worden aanzienlijk naar beneden gebracht door gebruik van LED. Kennis is hierbij belangrijker dan ooit. ITBB is door Philips gecertificeerd als LEDexpert. Onze expertise maakt het mogelijk om de nieuwe mogelijkheden op de juiste wijze te integreren binnen gebouwen. Hierbij staan niet de producten centraal, maar de totaaloplossing. Zo bestaat er de mogelijkheden van het upgraden van uw verlichtingsinstallatie, financiering van verlichtingsoplossingen, het afsluiten van lange-termijn servicecontracten, support bij de inwerkingstelling van gebouwbeheersystemen. ITBB adviseert en biedt passende oplossingen voor de toepassing van LED verlichting. Enkele voorbeelden van Philips LEDverlichting:

Powerbalance
Een LED-inbouwarmatuur die speciaal is ontwikkeld voor kantoren en voldoet aan alle normen en eisen die hieraan gesteld worden. PowerBalance verbruikt minder energie en biedt de best mogelijke “return on investement”; Met een efficiëntie van 80 Lm/W, is het de meest efficiënte verlichtingsoplossing voor kantoren. PowerBalance is standaard uitgevoerd met dimbare driver m.b.v. lichtregelsystemen kun je bovendien tot 50% extra energie besparen. Dit LED inbouwarmatuur is bovendien uitgevoerd in de gangbare plafond module maten 600×600 mm, 300x1200mm en 300×1800 mm en dus volledig uitwisselbaar in plafonds waarin traditionele TL armaturen zijn toegepast.

Philips 11-806lm_Princess_Bulb_E272 watt LEDlamp
is onlangs winnaar geworden van de Bright Tomorrow Lighting Prize (L Prize) van het Amerikaanse Ministerie van Energie. Deze is ontworpen als vervanger voor de 60 wattgloeilamp. Heeft een energieverbruik van 12 watt, 2700K warm-wit licht, een lichtopbrengst van meer dan 806 lumen, een uistekende kleurweergave, perfect te dimmen en een levensduur van 25.000 uren. , verlaagt het energieverbruik met 80 % en gaat 25 maal langer mee. De Philips 12 watt LED lamp markeert een nieuwe belangrijke mijlpaal in de LED-verlichtingstechnologie voor dagelijks gebruik en is verkrijgbaar in de Benelux sinds november 2010.

LumiMotion – een nieuwe stand-alone intelligente verlichtingoplossing van Philips die uitgerust is met technologie voor bewegingsdetectie en draadloze communicatiefuncties. Dit maakt een slimme detectie mogelijk waarmee verlichtingsinstallaties alleen feller branden als er licht vereist is en weer dimmen als dat licht niet langer nodig is. De eerste installatie heeft een paar manden geleden in Nederland plaatsgevonden.

Een enorme belangrijke rol
Als Philips LED Experts kan ITBB hierin het verschil maken door uw bestaande verlichting te inventariseren en een nieuw, alternatief verlichtingsvoorstel met energiezuinig LEDverlichting in combinatie met lichtmanagementsystemen aanbieden. Als het gaat om grote investeringen kunnen wij zelfs een financieringsplan opstellen voor de noodzakelijke investeringen.

www.lighting.philips.nl 

voorkant itbb magazine 3

ITBB Magazine 3