Telefoon Telefoon

De Wissel Beetsterzwaag

De Wissel Beetsterzwaag (1)de-Wissel-Ten-Cate_DSC1251

Johan Ten Cate, manager vastgoed Zorggroep Alliade:

“Meer ruimte voor individuele zorg”

Met de nieuwbouw van De Wissel wil Zorggroep Alliade een gespecialiseerde woonvoorziening realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen. “De vorige locatie beantwoorde niet meer aan de hedendaagse normen. Onze visie op zorg is dat wij onze bewoners die individuele aandacht moeten kunnen geven, die voor hen belangrijk is. Met meer privacy en minder ‘prikkels’ die van invloed zijn op onze bewoners. Met het realiseren van de nieuwe huisvesting, kunnen wij deze vertaalslag maken” aldus Johan ten Cate, manager vastgoed van Zorggroep Alliade.

Het verschil zit voornamelijk in de extra ruimte die we nu ter beschikking hebben. Ruimte waarmee wij meer privacy kunnen bieden aan onze bewoners. Daar waar wij voorheen meer in de ‘groep’ moesten werken, is nu meer ruimte voor een betere individuele benadering. Het onderscheid tussen het privédomein en het algemene domein is sterk verbeterd ten gunste van onze bewoners. De keuze voor het bouwteam Dijkstra Draisma en ITBB is gemaakt op basis van de Economische Meest Voordelige Inschrijving (EMVI).

In de operatie zijn wij tevreden over de samenwerking. ITBB denkt mee, is probleemoplossend en stelt zich coöperatief op. Het resultaat is een unieke balans tussen de nieuwbouw met meer ruimte voor onze bewoners, vermindering van de exploitatiekosten en verlaging van het energieverbruik voor de komende 15 jaar. Dat was ons doel.”

Gekoppelde projecten