Telefoon Telefoon

Zonderman Groningen

Per 1 juli 2015 is Zonderman Elektrotechniek volledig geïntegreerd binnen ITBB bv en is de serviceafdeling van Zonderman samengevoegd met ITBB Service- en Onderhoud Management bv. Graag informeren wij u over de consequenties die dit voor u als relatie van Zonderman heeft.
De specialistische kennis van de woningbouwinstallaties blijft binnen ITBB behouden en zal net als voorheen, vanuit onze vestiging in Groningen worden behartigd.

Zonderman is rond 1928 opgericht door de heer R. Zonderman. Hij is begonnen met een bakfiets radio’s en dergelijke te venten in Groningen. Deze sloot hij indien noodzakelijk ook aan en al gauw werd dit de hoofdzaak van de onderneming. Er werd een pand in de Herestraat in Groningen betrokken en de voornaamste bezigheid werd de installaties in woningbouwprojecten. Het bedrijf groeide snel en in 1953 had Zonderman inmiddels 85 medewerkers in dienst. In die tijd was de voormalige bedrijfsleider de heer H. Herder inmiddels compagnon van de heer Zonderman geworden. In 1963 heeft de heer Herder het bedrijf in volle eigendom verkregen.

In 1978 heeft de heer Herder de vennootschap verkocht aan de heren H.J. Heikens en T. Sikkema. Er is toen ook besloten om nieuw te bouwen op de huidige locatie aan de Gotenburgweg in Groningen. De hoofdzakelijke activiteit is ook dan nog steeds de installatie in woningen. Men gaat echter wel met zijn tijd mee en er worden inmiddels ook beveiligingsinstallaties, zuster-oproepinstallaties e.d. geïnstalleerd.

Na 30 jaar hebben de heren Heikens en Sikkema in 2008 de vennootschap verkocht aan de heer J.J. Boorsma. De heer Boorsma is DGA van ITBB. ITBB zit voornamelijk in de utiliteitsbouw, industrie en de zorgsector. Zonderman met haar specialisme in de woningbouw wordt gezien als een prachtige uitbreiding van de activiteiten.

Itbb directie zonderman